Tumeda shokolaadi mousse

Kui tekib jälle küsimus, et kuidas Sandrat üritusele saada, siis sellele on väga lihtne lahendus: Kissu peab tegema shokolaadi põtra. 😀

Tumeda shokolaadi moussee
(Originaalretsept pärit Guillaume Brahimi „Food for Friends“ raamatust)

200 g kvaliteetset tumedat šokolaadi (Bitter)
2 muna
2 munakollast
400 ml + 100 ml vahukoort
1 sl suhkrut
10g želatiini
vähemagusat toormoosi

Sulata veevannil shokolaad. Tõsta kõrval jahtuma.
Vahusta muna ja munakollased kohevaks paksuks vahuks.
Vahusta 400 ml koort (soovi korral 1 sl suhkrut lisades).
Leota želatiini külmas veel umbes 5 minutit. Kuumuta ülejäänud 100 ml koort keemiseni ning sega hulka kurnatud želatiin.
Sega munad šokolaadi hulka. Lisa soe koor. Seejärel väga õrnalt segades vahukoor.
Jaga segu väikestesse kausikestesse või klaasidesse.
Jäta külmkappi 3-4 tunniks või üleöö seisma.
Nirista peale vähemagusat toormoosi.

Naudi!

This entry was posted in Magustoidud, Näksimiseks and tagged , , . Bookmark the permalink.