Tegin seda kooki tegelikult juba mõned kuud tagasi aga seda pilti vaadates tekib tahtmine kähku poodi materjalide järele tormata. Tõeliselt võrratu ja suussulav kook. Shokolaadi, virsiku või üldse magusasõbrale on see kook küll kohustuslik ära katsetada.
Valge shokolaadi – virsiku kook
(Originaal allikas raamat “ŠOKOLAAD. LIHTSATEST KÜPSISTEST HÕRKUDE KOOKIDENI.”)
Põhi:
150 g võid
1 dl tuhksuhkrut või tavalist
2 munakollast
3.5 dl jahu
1 tl soola
Täidis:
300 g valget šokolaadi
350 g hapukoort
2 muna
1 konserv aprikoose või virsikuid
Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtesse. Toksi kahvliga põhjale augud ja hoia täidise valmistamise ajal sügavkülmas. Täidise tegemiseks sulata šokolaad. Lisa hapukoor ja munad ning sega ühtlaseks. Tükelda virsikud/aprikoosid ja sega hapukoore segu hulka. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 20 minutit.