Jamie Oliveri sinepikana ja porgandisalat

Huvitav kas mul on luulud või mis aga vanasti minu mälu järgi müüdi sinepipulbrit toidupoodides. Eile käisin läbi 3 suurt poodi ja ühesgi neist ei leidnud sinepipulbrit. Ühest poest leiti mulle suure ja 7 müüja peale sinepipulber tervise osakonnast, mis on mõeldud jalavannide tegemiseks. Kahjuks ei osatud öelda, kas see ka toidu sees kasutamiseks sobib. Tuleb välja, et see on tänapäeval defitsiit ja seda tuleks otsida Kaubamaja toidumaailmast või Stockmanist. Viimasega on Tartus muidugi natukene keerulised lood. 2010 aastal oli kodumaist sinepipulbrit ka Rimist saada, eks kui ma kunagi jälle sinna satun (viimasel ajal ei tõmba see pood eriti, kuna vajalikest asjadest saan parimal juhul poole, halvimal juhul kõigest paar asja – selle poe valik kahaneb ja muutub viletsamaks lausa nädalast nädalasse, kui mitte päevast päeva) üritan meeles pidada.

Jamie Oliveri sinepikana
(Jamie 30 minuti road, Jamie Oliver, lk. 88)

4 korralikku suurt kanafileed
paar rosmariini oksakest
4 tl sinepipulbrit või sinepit (kasutasin meega varianti)
1 suur porru
4 küüslaugu küünt
sorts valget veini
75 ml rõõskakoort
1 kuhjaga lusikatäis teralist sinepit

Pane pann tulele, keskmise kuumusega. Rebi rosmariini oksakestelt lehed, haki hästi peeneks ja puista kanale. Raputa igale fileetükile 1 sl sinepipulbrit või sinepit. Lisa pannile ja kanale sorts oliivõli. Hõõru maitseained kanasse. Lao kanatükid pannile ja suru kana pannilabidaga hoolega vastu panni. Jäta küpsema umbes 18 minutiks, kuni kenasti läbi küpseb.

Puhasta porru ja lõika pikuti pooleks, pese külma vee all ning viiluta õhukeselt ja pane pannile kanatükkide kõrvale.

Purusta 4 koorimata küüslauguküünt ja lisa kanale. Keera kanatükid ümber ja suru jällegi kõvasti vastu panni. Sega sisse porru ja lisa tubli sorts veini.

Kontrolli kas kana on kenasti läbi küpsetnud, seejärel lisa kohvikoor. Kata pann fooliumiga ja jäta hauduma.

Keera kuumus maha ja tõsta kantükid lõikelauale ning viiluta. Seha kastmesse lusikatäis sinepit ja seejärel maitse, kui vaja lisa maitseaineid. Kalla kaste vaagnale ja lao kanalühatükid selle peale. Piserda peale veidi oliivõli ja serveeri.

Jamie Oliveri porgandisalat
(Jamie 30 minuti road, Jamie Oliver, lk. 82)

peotäis mandlilaaste
3-4 porgandit
kimp värsket koriandrit (1 sl kuivatatud)
2 cm jupp värsket ingverit
1 sidrun

Rösti mandlilaastud madalal kuumusel aegaajalt segades. Pese ja puhasta porgandid ning riivi jämeda riiviga. Riivi ingver ja tükelda koriander. Pane kõik komponendid suurde kaussi, vala peale oliivõli ja lisa näputäis soola. Riivi sisse veidi sidrunikoort ja pigista sidrunist sorts mahla. Sega läbi ja serveeri.

This entry was posted in Praad, Soolased toidud and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.