Ma tean, et praegu pole just nurmenukkude õitsemise kõrghooaeg aga ega see ei takista keeksi tegemast. Tegelikult jäi mulle piprapoes ette soodukaga kuivatatud nurmenukkude pakk ja mõtlesin kohe sellele keeksile. Korra olen seda ka varem proovinud aga siis oli õiekesi nõnda vähe, et maitset väga ei olnud. Ma ei saa öelda, et sedakorda oleks pahvaki nurmenuku maitse vastu löönud, kuigi neid sai sinna sisse ikka kõvasti aga veidi enam oli seda küll.
Nurmenukukeeks
(Originaalretsept Liina ja Katrini toidumaailmast)
5 muna
150 g suhkrut
soola
150 g võid
200 ml klaas jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 peotäis värskeid nurmenukuõisi või 1 pakk kuivatatud nurmenukuõisi
Peale:
30 g võid
1 dl hapukoort
2 sl suhkrut
Kuivatatud nurmenukuõied pane enne kasutamist 5-10 minutiks sooja vette ligunema.
Vahusta munad koos suhkru ja soolaga tugevaks vahuks, sega juurde küpsetuspulber, jahu, sulatatud või ja nurmenukud. Vala võitatud keeksivormi ja küpseta 200 kraadi juures kuni 30 minutit.
Keeksi peale määrimiseks tuleb sulatada või ja segada hapukoore ning suhkruga, kuni see on ilusti ühtlase konsistentsi saavutanud. Siis määrida rohkelt seda keeksi peale. 🙂