Täna turul käies leidsin oma suureks üllatuseks, et paljudel lettidel punasid maasikad. Hind on küll pisut krõbedavõitu ja maitse väheke vesine aga ikkagi maasikas. Nõnda ma siis laekusingi koju kilo maasikatega. Pool sellest sai niisama nahka pandud, teise otsustasin selliseks möginaks kokku keerata.
Shokolaadi-maasikakohupiim
500 g maasikaid
400 g kohupiima (nt. ricotta)
2 sl suhkruta kakaod
2 sl suhkrut
1 dl hapukoort
100 g tumedat shokolaadi
Pane paar kõige ilusamat maasikat kõrvale kaunistuseks ja tükelda ülejäänud parajateks suurteks tükkideks. Väiksemad maasikad võib ka vabalt terveks jätta. Riivi enamus shokolaadist jämeda riiviga. Sega omavahel kohupiim, kakao, suhkur, hapukoor ja enamus riivitud shokolaadi (jäta veidi kaunistamiseks). Sega kohupiimasegu õrnalt maasikate hulka, ilma neid lömastamata. Serveerimiseks raputa peale veidi riivitud shokolaadi ja pista otsa mõni kenam maasikas.