Ma ei ole suur vorstikeste fänn ja veel vähem olen ma toorvorstikeste sõber. Olenemata sellest, kui palju liha pakend väidab neis ka olevat, tunne on ikka nagu sööks mõnda teraviljatoodet. Minu arvates on poodides liiga palju riiuliruumi raisatud toorvorstikestele – rohkem, kui näiteks grill- ja ahjulihadele. Eriti kuna rahvas ilmselgelt ei osta neid, kuna pea igal ajahetkel poodi minnes, võid leida realiseerimisajale lähenevaid allahinnatud toorvorstikesi.
See roog on ainus põhjus, miks ma toorvorstikesi üldse kunagi ostan. 🙂
Toorvorstid kirsstomatite ja palsamiäädikaga
(Originaalretsept pärineb naine24.ee portaalist)
pool kilo kvaliteetseid toorvorste
6–8 küüslauguküünt
3–4 punast sibulat
3 sl rapsi- või oliiviõli
pool kilo kirsstomateid
5 sl palsamiäädikat
peotäis basiilikulehti
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika vorstikesed parajateks juppideks (2-3 cm pikkusteks) ja lao ahjuvormi põhja. Koori ja tükelda sibulad (kui peres on sibulavastaseid, siis lõika sibulast õhukesed rattad, muidu võid lõigata sibula 4-6 suureks tükiks) ning lao tükid vorstikeste vahele. Koori küüslauguküüned ja viiluta need õhukestekst viiludeks ning puista üle vorstikeste.
Pista vorm ahju ja küpseta, kuni vorstikesed hakkavad omandama pruunikat jumet, nii 10-15 minutit umbes. Seejärel puista peale kirsstomatid. Mina soovitan lõigata need pooleks või lausa neljaks, siis tuleb neist ka kenasti mahl välja kastme sisse. Nirista peale oliivõli ja palsamiäädikas. Raputa peale natuke soola ja pipart, kui tomatid tunduvad väga hapud võid lisada ka ühe teelusikatäie suhkrut. Küpseta veel 15-20 minutit.
Valmis vormile puista peale basiiliku lehti ja serveeri kartulipudru või ka lihtsalt pehme saiaga.