Kanapugu kaste pastale

Ma olen tõsiselt sõltuvusest Tartu Lõunakeskuse Würtspoest, see on nii armas väike pood, kus võiks tunde veeta vaadates ja nuusutades erinevaid maitseaineid. Oma suure lemmiku suitsumaitselise paprikapulbri leidsin sealt müügilt ja enamasti ostan alati riiuli sellest tühjaks. 😛

Viimati aga läksin sinna kuivatatud tšillit otsima. Vaatasin ja uurisin erinevaid kuivatatud tšilli versioone aga need tundusid kõik hirmus kallid – 5-8 euro ringis. Siis leidsin aga pisikese kotikese tšillihelbeid (30g) hinnaga 63 senti ja selle ma siis võtsingi. Kastet tehes puistasin siis potti ikka julgelt nii natukene vähem, kui teelusikatäie. Uhh, küll neil helvestel on alles vinge maitse… Kujutan ette, et nägin üpris sarnane välja nende multikategelastega, kes näost üleni punaseks lähevad ja kõrvadest auru välja ajavad. Seega neid helbeid kasutades, tuleks rakendada ettevaatust! Positiivsema külje pealt jätkub sellest kotikesest kauaks-kauaks. 😀

Kuigi see kaste on mõeldud tegelikult pastaga söömiseks, siis oli mul alles hunnik kartulipudru eelmisest päevast ja seega sai seda söödud sellega.

Kanapugu kaste pastale
(Originaalretsept pärit toidublogist noad-kahvlid)

500g kanapugusid ja/või südameid (puhastatud hõbedasest kelmest ja tükeldatud väikesteks tükkideks)
oliiviõli
3 dl värskeid seeni nagu kukeseen, puravik, šhampinjon (hakitud peeneks)
1 porgand (jämedalt riivitud)
1 varsseller (peenelt hakitud)
1 sibul (peenelt hakitud)
paar viilu toorsuitsupeekonit (tükeldatud)
2 küüslauguküünt (viilutatud)
400g purustatud konservtomateid
loorberileht
tšillihelbeid või natuke kuivatatud tšillit
u 1,5 dl punast veini
peterselli
soola, suhkrut

Kuumuta pannil oliivõli ja pruunista pugutükke selles, kuni nad hakkavad jumet võtma. Seejärel lisa peekon ja pruunista, kuni peekon samuti kena jume saavutanud. Lisa sibul, küüslauk, seened, porgand ja seller. Maitsesta soolaga ja lase kaaneall haududa umbes 15 minutit, vahepeal segades. Kui sul ei ole kastmepanni, siis kalla kogu segu väikesesse potti.
Seejärel lisa vein, purustatud tomatid, loorber ja tšillihelbed. Hauta segu umbes tund aega. Maitse, kas on veel lisaks soola vaja või suhkrut hapu leevendamiseks. Puista kastmesse hakitud petersell (jäta osa ka kaunistamiseks) ning hauta veel, kuni kaste saavutab sobivalt tihke konsistentsi, mis peaks võtma umbes 15 minutit.
Serveeri kuumalt koos pastaga ning puista peale peterselli ja riivitud parmesani.

This entry was posted in Kaste, Soolased toidud and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *