Mul vedelesid juba pikemat aega külmkapis veiseliha ribad ja mõtlesin, et mida ma nendega küll peale hakkan. Siis tuli meelde üks mu lemmikretsepte, mida ma olen küll alati sealihast teinud aga mis originaalis ongi veiseliha ribadest. Nõnda võtsingi ette ja tegin guljašši – lihtne ja väga maitsev. Loomalihast on küll veidi tüütu teha, sest seda tuleb keeta tunde ja tunde.
Guljašš veiselihast
(originaalretsept NAMI-NAMI retseptikogust)
500 g veiseliha või veiseliha ribasid
2 suurt sibulat
2 tl paprikapulbrit
2 tl suitsutatud paprikapulbrit
1,5 tl köömneid
1 loorberileht
soola, suhkrut
3-4 dl puljongit
400 g purustatud tomateid
kastmepaksendajat
Valmistamine:
Tükelda veiseliha ribadeks või lõika poes viletsalt lõigatud pirbad pisemaks. Purusta või tükelda sibul.
Pruunista veiseliha pannil tilga oliivõliga. Samal ajal valmista puljong. Kalla pruunistatud liha puljongisse ja lisa maitseained ja purustatud tomatid. Lase keema tõusta ja keera kuumus vähemaks ning pane kaane alla hauduma/vaikselt podisema.
Pruunista sibul ja lisa kastmele.
Lase kastmel vaikselt podiseda umbes 1,5 tundi ja siis maitse, kas liha on kenasti pehmeks läinud.
Kui liha on kenasti valmis, siis lisa kastmepaksendaja, et kaste liialt vedel ei jääks. Seda tuleb teha täiesti oma käe järgi, sest osadele meeldib paksem teistele vedelam kaste.
Serveeri kuuma kartuliga ja tomativiiludega.