Spinati-fetapirukas

Mercar tegi oma sünnipäeval igasuguseid häid ja veel paremaid toite aga kõige eredamalt jäi mulle meelde spinati-feta pirukas. Ilusa välimusega, suussulav, juustumaitseline elamus.

Nüüd lõpuks jõudsin selle tegemiseni ja kuigi see võtab natukene aega ja nökerdamist on tulemus seda kindlasti väärt.

Spinati-fetapirukas
(originaalretsept Mercari kaudu Nami-Namist)

Põhi:
130 g võid
150 g riivitud juustu
4 dl nisujahu
~0,5-1 dl külma vett

Spinati-fetatäidis:
400-500 g külmutatud spinatit
200 g fetajuustu
150 g riivitud juustu
2 dl 10% rõõska koort
3 muna

Valmistamine:
Näpista või, jahu ja riivjuust puruseks, siis lisa vesi (mitte kõike korraga – võib piisata ka supilusikatäiest või kahest). Suru tainas pirukavormi põhjale ja servadele. (Võimaluse korral lase pirukatainal külmkapis veidi taheneda.) Eelküpseta põhja 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Sulata spinat üles ja aseta sõela. Kalla üle kuuma veega ja seejärel suru lusikaga spinatist üleliigne vesi välja. Riivi või haki fetajuust, sega ülejäänud täidiseainetega. Tõsta täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta veel umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis on hüübinud.

Serveeri soojalt või külmalt.

This entry was posted in Hommikusöök, Näksimiseks, Soolased toidud, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *