Jamie Oliveri raamat “Jamie Ameerika” on otsast otsani täis toredaid lugusid ja maitsvaid retsepte. Olen seda teinud täitsa mitu korda ja katsetanud mitmeid erinevaid ideid, nüüd lõpuks leidsin vist kõige mõnusama. Muide tegu on hästi toitva näksimisega, seega on paras seda teha mehele (kes omal algatusel sööks vaid kiirnuudleid ketsupiga), kui ise juhtud kodust ära minema mõneks päevaks. Jätkub päris tükiks ajaks ja hoiab kõhu täis.
Maisileib juustu ja tšilliga
(Originaalretsept raamatust “Jamie Ameerika”)
60 g võid
2 sibulat (tükeldatud)
1 suur või 2 pisikest paprikat (tükeldatud)
4 suurt muna
325 g jämedat maisijahu
250 ml piima
1 tl küpsetuspulbrit
6 sl nisujahu
3 sl suhkrut
soola, pipart
200 g cheddari või emmentali juustu (riivitud)
3 värsket punast tšillit (puhastatud ja peeneks hakitud)
oliivõli
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Aja pann keskmiselt kuumaks, pane sellesse või ja viilutatud sibul. Prae kergelt 15-20 minutit, kuni sibul on klaasistunud, kuldne ja kleepuv. Lisa paprika ja prae veel 5 minutit, seejärel võta tulelt, pane kõrvale ja jäta jahtuma.
Sega kausis munad, maisijahu, piim, küpsetuspulber, jahu, suhkur, tubli näputäis soola, pipar ja suurem osa riivitud juustust. Klopi kuni ained on korralikult segunenud, seejärel lisa jahtunud sibul ja paprika ning 2 peeneks hakitud tšillikauna. Määri keeksi-, leiva- või koogivorm oliivõliga ja kummuta taigen sinna sisse.
Raputa peale tšilliviilud ning pista maisileib 30 minutiks ahju küpsema (u. 175 kraadi juures). Keeksi- või leivavormi puhul ei pruugi selle ajaga küpseks saada, seega katsu tikuga, kas on seest kenasti küpse. Kui ei ole, siis kata vorm fooliumiga ja lase veel lisaks 15-20 minutit küpseda. 10 minutit enne valmimist võta leib välja, raputa peale ülejäänud juust ja pista uuesti ahju. Kui leib on valmis, lase tal 15 minutit jahtuda ja seejärele kummuta vormist välja. Serveeri kohe, sest pirukas maitseb kuumalt ja võiga lausa uskumatult!