Ega ma tegelikult ei teagi selle koogi originaalallikat aga mina sain selle retsepti Sindrinahalt. Mõned aastad tagasi tõi ta selle koogi meie mänguõhtule ja see võitis kiirelt minu südame. Alguses sai seda ikka mitmeid ja mitmeid kordi järjest tehtud, kuni lausa veidi ära tüütas. Nüüd otsustasin teha midagi mõnusat, kerget ja kiiret õppimise kõrvale ja meenus see mõnus koogike jälle.
Muide see kook on ka sugulaste hulgas kuulsust kogunud. Celioni onu siiamaani räägib sellest ühes eriti heast koogist, mida ma korra jõulupeole tõin. Ma olen üritanud maale erinevaid kooke viia, kuid millalgi peaks vist jälle selle kaasa tegema, siis oleks ma popp tüdrik.
Sindrinahalt saadud retseptist on alles küll vaid kate, kuna liivataigna retsepti asendasin oma lemmikuga.
Sindrinaha kohupiima-virsikukook
Taigen:
200 g võid
300 g jahu
2 sl vaniljesuhkrut
120 g suhkrut
4 munakollast
Kate:
250 gr kohupiima/kohupiimapastat
250 gr hapukoort
1 dl suhkrut
2 muna
2 spl tärklist
1 suur virsikukonserv
Pane ahi soojenema 180 kraadi juurde. Pane kõik taigna komponendid kaussi või letile ja haki ühtlaseks taignamassiks. Suru taigen 28 cm koogivormi põhja ja aseta 5-10 minutiks külmkappi seisma. Tükelda virsikud ja pane kõrvale. Sega kohupiim, hapukoor, suhkur, muna ja tärklis omavahel kokku. Seejärel lisa virsikutükid.
Pista põhi kuuma ahju ja küpseta umbes 15-20 minutit. Kui põhi on omandanud kena pruunaka jume, siis vala täidis peale ja küpseta 160 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni kohupiimaservad hakkavad õrnalt pruunikat jume omandama.
Serveeri jahtununa!