Läätse strooganov

Mõni aeg tagasi sattusin vaatama Kitchen Boss’i osa, kus Buddy tegi koos õemehega läätsesuppi ja sellest ajast peale on mul tahtmine isegi neid naljakaid terakesi proovida. See supp tundus esimeseks katsetuseks liiga võõrana ja seega vaatasin veebis natuke ringi ning leidsin huvitava läätse strooganovi retsepti.

Ma ei saa öelda, et tegu oleks minu lemmiktoiduga ja tundsin puudu lihast (usun, et seda kastet annaks lihatükikestega parandada :P). Samas, kui sellest üle saada, siis tegelikult ei olnud maitse üldse paha. Midagi õrna herne ja oamaitse vahepealset. Järgmisel korral võttaks ette küll rohelised läätsed, sest punased keesid väga pudruks. 🙂

Mida pean aga läätsede auks ütlema on, et tegu on tõeliselt vinge kõhutäiega. Ei oskaks oodatagi ja seega on oht liiga palju süüa.

Läätse strooganov
(Originaalretsept: Taimetoit.ee retseptikogust)

300 g läätsi
2 sibul
3 hapu- või marineeritud kurki
4 sl kvaliteetset ketšupit või tomatipastat (või miks mitte ka mõlemat)
1-2 spl puljongipulbrit
jahvatatud musta pipart
1 dl kohvikoort
kastmepaksendajat

Valmistamine:
Tükelda sibul ja kurk. Pruunista sibul oliivõlis ja siis lisa kurk ning pruunista veel 2-3 minutit.
Keeda läätsed pakil oleva õpetuse järgi pehmeks. Kui vett on liiga palju, siis kalla osa sellest ära – nõnda, et jääks mõnus suhteliselt paks puder. Lisa sibula-kurgi segu, ketsup või tomatipasta ja maitseained. Sega korralikult läbi ja keeda mõned minutid. Lisa kohvikoor ja vajadusel kastmepaksendajat. Lase veel minutike podiseda ja ongi valmis. Serveeri koos keedukartuli või pastaga.

This entry was posted in Kaste, Soolased toidud and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *