Bakaeksamiks õppimine ei jäta just palju aega söögiga tegelemiseks. Tänase päeva võtsin aga õppimisest vabaks ja seega otsustasin hommikukohvi kõrvale teha hunniku sõrnikuid väikese kaerahelbekiiksu ja õuna-astelpajumoosiga.
Kaerahelbesõrnikud
400 g kohupiima (rasvata)
3 dl kaerahelbeid
2 dl jahu
3 suurt muna
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
oliivõli
Pane kaerahelbed sooja veega ligunema (umbes 10 minutiks). Sega kohupiim, munad, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Maitse ja vajadusel lisa suhkrut. Kalla kaerahelbed peenikesse sõela ja suru vesi välja. Sega kaerahelbed kohupiima hulka ja siis lisa jahu, kuni tainas on parajalt paks, et lusikatäite kaupa pannile tõsta.
Soojenda pann õliga ja küpseta lusikatäite kaupa pannkoogid.
Serveeri soojalt koos sobiva moosiga ja tassitäie kuuma kohvi või külma piimaga.