Kaerahelbesõrnikud

Bakaeksamiks õppimine ei jäta just palju aega söögiga tegelemiseks. Tänase päeva võtsin aga õppimisest vabaks ja seega otsustasin hommikukohvi kõrvale teha hunniku sõrnikuid väikese kaerahelbekiiksu ja õuna-astelpajumoosiga.

Kaerahelbesõrnikud

400 g kohupiima (rasvata)
3 dl kaerahelbeid
2 dl jahu
3 suurt muna
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
oliivõli

Pane kaerahelbed sooja veega ligunema (umbes 10 minutiks). Sega kohupiim, munad, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Maitse ja vajadusel lisa suhkrut. Kalla kaerahelbed peenikesse sõela ja suru vesi välja. Sega kaerahelbed kohupiima hulka ja siis lisa jahu, kuni tainas on parajalt paks, et lusikatäite kaupa pannile tõsta.
Soojenda pann õliga ja küpseta lusikatäite kaupa pannkoogid.
Serveeri soojalt koos sobiva moosiga ja tassitäie kuuma kohvi või külma piimaga.

This entry was posted in Hommikusöök, Magustoidud and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *