Kraapisin oma julgusenatukese kokku ja otsustasin veel kord proovida selle maitsva pätsikese valmistamist. Veendusin järjekordselt tõsiasjast, et harjutamine teeb meistriks või kas just meistriks aga igatahes veidi paremaks. Kahtlustan, et oma osa oli küll sellel, et sedakorda oli veidi asjalikum retsept.
Fenkoli-apelsini-pähkli biscotti
(Originaalretsept pärineb “Evan’s kitchen ramblings” toidublogist)
750 ml jahu
250 ml suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
2 tl fenkoli seemneid
2 sl peenelt riivitud apelsinikoort
3 suurt muna + 1 suur munakollane
60 ml oliivõli
125 ml kooritud ja röstitud mandleid
125 ml kooritud ja röstitud pistaatsiapähkleid
Valmistamine:
Sega suures kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool, fenkoli seemned ja apelsinikoor. Teises kausis löö munad ja oliivõli vahtu ja siis lisa jahusegu ja pähklid. Sõtku kuni segu on mõnus ja ühtlane – mina igatahes ei suutnud seda lusikaga liigutada. 😀
Tee käed märjaks ja vormi sellest 2 pätsi – umbes 25 cm pikkust ja 5 cm laiust. Pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vaiuta õrnalt lapikuks. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 30-35 minutit. Lase jahtuda ja lõika sakilise noaga umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks. Lao viilud ahjuplaadile, alanda ahju kuumust 170 kraadini ja küpseta 10 minutit, keera ümber ja küpseta veel nii kaua, et teine pool ka kenasti pruunika jume omandab.
Serveeri tassikese kuuma kohvi või külma piimaga. 😉