Spinati lasanje

Ma ise ei ole kõige suurem lasanje sõber, minu jaoks on see midagi viletsa pitsa laadset aga kuna Celionile see meeldib, siis üritan vahel seda siiski teha. Eile sattusin täiesti kogemata Toidutares päeva retsepte lugema ja sealt vaatas vastu Anni Arro lasanje retsept. Kuna idee tundus huvitav ja teostus veidi lihtsam, kui minu eelnevatel katsetustel, siis ostustasin proovida järgi.

Lugesin läbi ka kõik need 84 kommentaari, mis olid sellele retseptile jäetud ja tegin vastavalt mõned parandused retsepti. Nimelt kurdeti siin-seal selle üle, et retsepti järgi tehes võib lasanje tulla liialt rasvane. Samuti kaebasid mõned liiga tugeva maitse ja väheste aedviljade üle. Seega korrigeerisingi retsepti vastavalt ja tulemus sai üllatavalt maitsev.

Spinati lasanje
(Anni Arro lasanjeretsepti ainetel)

valmis lasanjeplaate või ise tehtud lasanjelehti
750 kg veisehakkliha
3 sibulat (tükeldatud)
2 suurt porgandit (riivitud)
4 küüslaugu küünt (purustatud)
paar oksa rosmariini (tükeldatud)
mõned lehed basiilikut (tükeldatud)
50 ml valget veini
2 pakki purustatud tomateid (kokku ~800g)
1-2 puljongikuubikut
värskelt jahvatatud pipart
1 sl punet (kuivatatud)
100 g spinatilehti
50 ml vahukoort
200 g riivjuustu
200 g mozzarellat (riivitult)

Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Prae sibul, küüslauk ja rosmariin kergelt läbi. Lisa hakkliha ja pruunista korralikult. Kui vedelik hakkab juba vaikselt aurustuma, lisa valget veini ja prae veel minutike. Lisa purustatud tomatid ja hauta umbes 10–15 minutit. Maitsesta soola, pipra, pune ja basiilikuga.
Lao oliiviõliga piserdatud ahjuvormi kiht lasanjelehti ja pintselda need vahukoorega kokku. Siis viska sinna peale poetäis spinatilehti, kiht hakklihasegu ja õhuke kiht riivjuustu. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige pealmiseks kihiks jääb hakklihasegu, riivitud juust ja mozzarella. Pista vorm ahju ja küpseta 200° juures umbes 30 minutit, kuni juust on omandanud kena kuldpruuni läike.
Enne serveerimist lase lasanjel natuke aega jahtuda ja hanguda. Serveeri värske salatiga.

Lasanjelehed

500g jahu
4 suurt muna
sorts õli
1 tl kuivatatud tüümiani

Mätserda ained kokku ja sõtku taigen ühtlaseks ja kõvaks massiks. Sõtkumine peaks kokku aega võtma vähemalt 15 minutit. Seejärel aseta taigen toidukilesse ja jäta 30 minutiks seisma.
Edasi jaga taigen ühtlaselt 8 osaks ja kasuta pastamasinat või taignarulli neist plaatide vormimiseks. Ütlen ette, et taignarulliga tuleb omajagu vaeva näha, kuna see tainas on suhteliselt kõva. 🙂

This entry was posted in Soolased toidud and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *