Kas see talv siin ükskord otsa ka saab?
Eelmise nädala veetsin mõnusalt soojas ja kevadises New Yorgis. Lisaks kevadhooaja allahindlustele, sain nautida igal pool lendlevaid kirsiõisi ja tänavanurkadele istutatud imeilusaid kollaseid tulpe. Neid oli seal ikka tuhandete viisi. Nädala lõpuks hakkasid puudelegi rohelised lehekesed ilmuma. Kahjuks unustasin ennast täielikult New Yorki nautima ning pildistamiseni väga ei jõudnudki.
Siis aga saabusin tagasi Eestisse, kus oli 20 sentimeetrit lund ja oi-oi kui külm.
Koju jõudes tunnen, et tekkis tõeline vitamiini puudus. Sööks muidugu salatit ja puuvilja. Lisaks olen hirmsasti puudust tundnud aedviljadest, seega saigi tänaseks õhtuks selline mõnus aedviljane vorstipada tehtud.
Panniroog vorstikeste või viineritega
(Originaalretsept: Rakvere lihakombinaadi lehel või Toidutares)
500-700 g grillvorste või viinereid
1 keskmine sibul
2-3 suurt porgandit
2 paprikat (kollane, punane, oranž või kombinatsioon)
3 küüslaugu küünt
2 x 200 ml purk purustatud tomateid
100 g purustatud spinatilehti (värsked või külmutatud)
1 pakike magushaput vokikastet (Blue Dragon)
1-2 puljongi kuubikut
oliivõli
Tükelda paprika, sibul ja grillvorstid. Riivi porgandid.
Aja pann kuumaks ja pruunista seal oliivõlis sibul ning purustatud küüslauk. Samal ajal aja kõrval potis keema 2 dl vett puljongikuubikutega. Lisa pannile porgand, paprika, spinat ja tomat. Sega korralikult läbi ning kalla keevasse puljongisse ja jäta hauduma.
Vala pannile viineri või grillvorsti tükid ja ja pruunista need. Seejärel lisa need potis olevale aedvilja segule.
Vala peale vokikaste ja jäta umbes 20-30 minutiks nõrgal tulel hauduma.
Serveeri koos pasta, värskete kirsstomatite ja peterselliga. 🙂