Pikkpoiss seentega

Mul tuli täiesti vastupandamatu kotleti isu aga aega napib ja seega otsustasin minna lihtsama vastupanu teed ning teha pikkpoissi – kiire ja maitsev! Isetehtud fettuccine’ga võrratu! Nom-nom. 😀

Takkajärgi märgiks küll ära, et seeni võiks isegi rohkem veel olla, nende maitse jäi hetkel tahaplaanile. Variant oleks panna vahele lausa kiht seeni. Seene perioodil võiks panna ka suuremate tükkidena nt. pisemad kukeseened tervelt, mis võiks päris tore välja näha.

Pikkpoiss seentega
(Originaal retseptid Omaklubi ja Toidutare)

1 kg hakkliha (veise või veise- ja sealiha segu)
3 suurt muna
1-2 dl riivsaia
150g metsaseeni (kaaluda enne pesemist)
2-3 keskmist sibulat
100g peekonit
soola, pipart
4 keedetud muna
3 sl majoneesi

Valmistamine:
Lõika peekon ja sibul rohmakateks tükkideks ning purusta need köögikombainis. Tükelda seened mõnusateks tükkideks. Sega kokku hakkliha, muna, seened, peekon ja sibul. Lisa maitseained ja 1 dl riivsaia. Vajadusel lisa veel riivsaia, et tainas muutuks parajalt kätega vormitvaks.
Võta ahjuplaat või -vorm ning aseta pool taignast sellele ja vormi endale sobiva kujuga – pätsike, pikk riba, kandiline vms. Aseta taignale keedetud ja kooritud munad ning sinna peale ülejäänud taignapool nõnda, et munad kenasti kaetud saaksid. Määri pealt üleni majoneesiga ning kalla ümber pikkpoisi 2-3dl vett.
Pista pikkpoiss 180 kraadisesse ahju ja küpseta umbes 70 minutit. Kui see ei ole selle ajaga pruunikaks tõmmanud pealt, siis tõsta kuumust 200 kraadini ja lülita sisse grillfunktsioon. Küpseta kuni pikkpoissi katab ilus pruun koorik.
Serveeri kuumalt!

This entry was posted in Soolased toidud and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *