Mõni aeg tagasi ei suutnud ma ühtegi hallitusjuustu süüa – ikkagi hallitus ju. Siis avastasin enda jaoks Taverna restorani Giorno pitsa (kanaliha, suitsupeekon, virsik, hallitusjuust, juust), mis on võrratu maitseelamus. Sellest ajast saadik on sinihallitusjuust ja virsik väga tihedad külalised minu kodustel pitsadel. Valgehallitus- ja kitsejuustu avastasin ma alles mõned kuud tagasi, kui emaga maiustasime.
Valgehallitusjuust vaarikapadjal
1 pakk valgehallitusjuustu
4 sl vaarikamoosi
4 röstsaiaviilu
Lõika valgehallitusjuust 4 viiluks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane 150 kraadi juures ahju mõneks minutiks, kuni juust hakkab veidi sulama aga ei vaju veel päris laiali (üleval pildil on juust liiga palju sulanud). Samal ajal, kui juust on ahjus rösti sai ja määri igale viilule supilusikatäis moosi. Tõsta juust moosile ja serveeri koheselt.