Eile oli siis foorumlastega mänguõhtu ja traditsiooniliselt tegime ka pitsat. Pitsat tehes lähtume me enamasti printsiibist, et mida rohkem häid asju sinna peale saab, seda parem see on. Vana ahjuga olid mul kaasas veidi viletsamad ja õhemad ahjuplaadid, mis kippusid meie pitsa all looka vajuma. Ahjuplaat nägi lõpuks välja nagu kausike. 😀
Igatahes jäi mulle tükike ühest pitsast ka hommikusöögiks ning mõtlesin, et paneks siis retsepti ka kirja ühtlasi.
Pisilaste pitsa
Põhi:
1,5 pakki Vilma pitsapõhjapulbrit
450ml vett
150g juustu
3sl suhkrut
Kate:
400g loomahakkliha või kanahakkliha
peekonit
1-2 sibulat
5-6 suur shampinjoni
2-3 tomatit
1 punane paprika
200g purk virsikuid
100g sinihallitus juustu
200g juustu
tomatipastat
soola, pipar, suitsutatud paprikapulbrit (muud maitseained, mis sulle meeldivad)
Valmistamine:
Tükelda sibul, peekon, shampinjonid, tomatid, paprika, virsikud, sinihallitusjuust ja riivi juust.
Sega kausis põhja komponendid kokku ja laota ahjuplaadile. Kuna sinna sai rohkem vett, kui pulbripakil kirjas, siis peaks see olema kenasti lusikaga laiali aetav. Küpseta põhja umbes 180 kraadi juures, kuni see hakkab pruunikat jumet omandama.
Samal ajal pruunista peekon ja sibul. Lisa pannile hakkliha, shampinjonid, tomat ja paprika. Maitsesta endale sobivalt.
Võta pitsapõhi ahjust välja ja määri sellele tomatipastat. Kalla peale kate, pudista peale virsikud, sinihallitusjuust ja tavaline juust. Küpseta 200 kraadi juures, kuni juust omandab pruunika varjundi.
Serveeri soojalt.