Kui tead, et ees on pikk ja raske päev, siis tahaks vahel hommikusöögiks midagi tervislikku aga toekat. Viskasin selle kokku külmkapis leiduvatest asjadest, kuid tulemus oli väga maitsev.
Spinati-juustu ahjuomlett
6 suurt muna
3 sl hapukoort
1 dl jahu
2 dl täistera ruki jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g riivitud juustu
75 g spinatit
soola, pipart
suitsutatud paprikapulbrit
linaseemneid
Valmistamine:
Kuumuta ahi 160 kraadini.
Mikserda kokku muna ja hapukoor. Sega jahud, küpsetuspulber ja sool. Mikserda kaks segu kokku ja lisa lusikaga segades juust, spinat ja pipar.
Pane ümmarguse koogivormi põhja küpsetuspaber ja vala segu sinna peale.
Raputa peale suitsutatud paprikapulbrit ja linaseemneid.
Küpseta, kuni omlett on kenasti kerkinud ja pruunika jume omandanud. Katsu puidust tikuga, kas see on ka seest küpse.
Serveeri värske salatiga.