Mõni aeg tagasi leidsin Prismast külmutatud aedviljade letist purustatud külmutatud spinati, mis on värskest hulga odavam ning tunduvalt mugavam kasutada. Nüüd olen täiesti sõltuvuses ja kasutan seda pea kõigis toitudes.
Roheline kana-klimbisupp
5 kanakintsu
2 suurt porgandit
4 suurt kartulit
2 muna
2 sl hapukoort
jahu
1 sl võid
75g purustatud külmutatud spinatit või purustatud värsket spinatit
peotäis tilli
peotäis peterselli
puljongikuubik
soola
Valmistamine:
Keeda kanakintsud pehmeks ja puhasta kontidest ning tükelda. Ära puljongit ära viska!
Koori ja tükelda porgand ning kartul.
Kurna puljong läbi sõela ja soovi korral võta lusika või kulbiga rasva pealt ära.
Pane porgand, kartul ja kanatükid keema. Maitsesta supileem puljongikuubiku ja soolaga.
Samal ajal löö kaks muna kahvliga kausis lahti, lisa hapukoor, sulatatud või ning sega segamini. Lisa jahu nõnda, et taigen saaks piisavalt tahke. Taigen peab olema veidi paksem, kui paksude pannkookide taigen. Esimese klimbiga saab katsetada, kas see tuleb kenasti klimbilik välja või vajub laiali, siis saab vajadusel jahu lisada.
Kui supp on kenasti keema läinud, siis võta kaks teelusikat ning lase pisikesed klimbid sulpsti potti – ühe teelusika pealt teisega tainast maha aidates. Ära pane liiga suuri lusikatäisi, kuna klimbid paisuvad keedes omajagu.
Lõpuks lisa spinat, till ja petersell.
Serveeri mõnusalt kuumalt.