Boeuf à la tartar

Olen alati tahtnud seda maitsta/proovida aga siiani on asi jäänud eelkõige julguse taha. Celion ei ole just uute ja ekstreemsete toitude inimene ja seega eelistan ma siiski mingitesse piiridesse jääda oma kokkamis katsetustega. Nüüd aga otsustasin, et on viimane aeg midagi täiesti uut katsetada ja nõnda tuligi meelde böff. 🙂

Boeuf à la tartar
(Originaalretsept Toidutarest ja Hea toit, parem elu toidublogist)

250 g delikatess veisehakkliha või imepeeneks hakitud veisefileed
1 väiksem marineeritud kurk, peenelt kuubikuteks hakitud
1 väiksemat šalottsibulat, peenelt hakitud
2 sl lehtpeterselli, peenelt hakitud
6 vutimunakollast või 2 tavalist munakollast
4 viilu kvaliteetset toorsuitsu sinki, hästi peeneks hakitult
1 sl oliivõli
1 sl majoneesi
1 tl sinepit
soola ja värskeltjahvatatud musta pipart

röstsaia

Valmistamine:
Sega kõik komponendid kokku ja serveeri röstitud saial. (Üllatavalt lihtne kas pole?)

This entry was posted in Soolased toidud and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Boeuf à la tartar

 1. Pinto says:

  Ja kuidas maitse oli? Nagu kotleti taignal?

  • Kissu says:

   Tegelikult ei olnud päris kotletitaigna maitse – hapukurk ja maitsetaimed andsid ka natuke maitset. Veidikene röstsaial oli päris hea, suuremas koguses hakkas natukene vastu. Toores šašlõkk läheb mulle igatahes paremini peale. 😀

 2. andres says:

  Ei saa retseptist aru – milleks majonees, sinep ja toorsuitsusink??? Värske tomat puudub ja loomulikult terav tomatikaste (adžika on hea) – nõukajal pandi Juzhnajat. Pariisis timmitakse tabascoga. Kapparid on “must”!!!

  • Kissu says:

   Retsepte on palju ja väga erinevaid. Kappareid ja teravat tomatikastet ei kasutanud, kuna need lihtsalt ei maitse mulle. Värske tomat on huvitav idee – neis retseptides, mida mina vaatasin ei olnud seda komponentide hulgas, seega ei tulnud selle pealegi. Toorsuitsusink peenestatult andis väga hea suitsuse hõngu asjale, sinepit kasutatakse küll mitmel pool retseptides ning sinepi sõbrana otsustasin seda lisada ja õige munamaitseline majonees annab samuti natukene huvitavat hõngu juurde. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *