Kanapasta mango-tšilli kastmes

Celion on suur makaronisõber, ta võiks süüa neid söögi alla ja söögi peale. Kasvõi lihtsalt ketsupiga. Samas kui minule need väga ei maitse, seega üritan leida tasakaalu meie maitsete vahel ning huvitavaid makaronidega retsepte. Üks minu suuri lemmikuid on just see mahedas mango-tšilli kastmes kanapasta. Kuigi ma ei ole suur mango sõber, siis selles toidus annab ta huvitava maitsevarjundi ja ei häiri üldse.

Kanapasta mango-tšilli kastmes
(Originaalretsept on pärit “Toidujutud” blogist)

Vaja läheb:
600g seljata kanakintse
1 pudel Felix Special mango-tšillikastet
4dl vahukoort
3 küüslauguküünt
3 väikest sibulat
100g metsrukolat
soola
pipart
suitsutatud paprikapulbrit
puljongipulbrit
kastmepaksendajat
keedetud makarone

Valmistamine:
Eemalda kanakintsust kont ja lõigu liha suurteks tükkideks. Lisa 2/3 mangu-tšillikastmest ja 1 tl suitsutatud paprikapulbrit. Jäta kanatükid selle segu sisse marineerima 2-3 tunniks (võib ka kauem või üleöö).
Pane makaronid õrnalt soolases vees keema ning keeda pakil olevate juhendite järgi pehmeks.
Samal ajal tükelda sibul ja purusta küüslauk ning pane need pannile sortsu oliivõliga pruunistuma. Kui sibul on omandanud sobiva kuldse jume, lisa kanatükid koos mangokastmega. Prae tükid kaane all pehmeks. Siis lisa ülejäänud mangokaste ning vahukoor. Maitsesta soola, puljongipulbri ja pipraga. Vajadusel lisa kastmepaksendajat, et kaste liiga vedel ei jääks.
Kurna makaronid ja vala sinna kanakaste peale. Aseta veel korraks tulele ja sega korralikult läbi. Lisa metsrukola ja sega korralikult segamini.
Serveeri soojalt ja kaunista riivjuustuga.

This entry was posted in Soolased toidud and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *