Fettuccine alla Carbonara vol. 2

Huvitav miks sel aastal koguaeg nii kiire on ja energiat kõige selle tegemiseks nõnda vähe? Järsku on jaanuarist saanud märts ja ma pole ühtegi postitust vahepeal teinud. Postiivsema külje pealt päike särab akna taga, kuigi miinuskraadid jätkuvalt näpistavad ninast ja tänu sellele hakkab see talveuni ka vaikselt taanduma.

Mõned päevad tagasi võtsin julguse kokku ja katsetasin uuesti Fettuccine ala Carbonarat. Viimasel korral ei tulnud see välja täpselt nõnda nagu soovisin ja seega julgesin alles nüüd selle uuesti ette võtta. Otsisin uue retsepti, lisasin veidi üht-teist omalt poolt ja voilaa – võrratult kreemine kaste saigi valmis. Nämm!

Fettuccine alla Carbonara
(Originaal retsept TLC Cooking lehelt)<7small>

500 g fettuccinisid või spagette
150 g maasuitsu peekonit
3 küünt küüslauku
1 suur porgand
1 suur sibul
50 ml valget veini
50 ml vahukoort
1 muna
1 munakollane
75 ml riivitud parmesani
pipart, värsket oreganot

Valmistamine:

Koori ja riivi porgand, tükelda sibul, küüslauk ja peekon. Pane peekon sortsu oliivõliga kuumale pannile pruunistuma. Kui peekonist on juba omajagu rasva välja tulnud ja see hakkab pruunikaks saama, lisa sibul ja küüslauk. Prae 3-4 minutit ja lisa porgand. Sega segamini, prae 3-4 minutit ja lisa valge vein ning vahukoor. Kuumuta 2-3 minutit ja tõsta pliidilt kõrvale ning jäta kaane alla.

Samal ajal pane fettuccine keema ja keeda kuni al dente. Kurna ja jäta kaane alla seisma.

Vispelda vesivannil olevas kausis muna ja munakollane, lisa 2/3 riivitud juustust ja vajadusel tilk vahukoort, kui segu liialt paksuks muutub. Sega, kuni juust on täielikult sulanud ja moodustub parajalt paks ühtlane kollane kaste.

Sega juustukaste ja peekonisegu omavahel kokku ning kalla fettuccine peale ja tõsta segamini. Serveeri ülejäänud riivjuustu ja oregano lehtedega.

This entry was posted in Pajaroog, Praad, Soolased toidud and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.