Väike päike ehk sidruni-toorjuustukook

Ma ei ole just eriline sõnasepp, seega haaran kohe härjal sarvist ning lisan retsepti.

Sõbranna meisterdas mu sünnipäeva tarbeks kaks äärmiselt maitsvat kooki, kuid üks neist jäi mulle kuidagi eriti hinge kripeldama ja nõnda ma siis otsustasin ka ise proovida. Tõelisele magusasõbrale võib see kook küll mõnevõrra pettumuse valmistada, kuid mind võlus see kook aga just oma maheda õhulise oleku ja sidruni- ning shokolaadimaitse kombinatsiooniga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidruni-toorjuustukook
(Retsept Loomahullu retseptikogust)

Põhi:
1,5 pakki kakaoküpsiseid (nt. Selga või Kalev)
150g võid

Kate:
650g toorjuustu
450g maitsestamata jogurtit
1 sidrun (riivitud koor ja pressitud mahl)
3sl suhkurut
20g želatiini

Valmistamine:
Sulata või ja jäta jahtuma. Tambi küpsised puruks, sega jahtunud võiga ja suru vormi põhja. Vahusta toorjuust, jogurt, suhkur (soovi korral lisa veidi rohkem), sidrunimahl ja -koor. Lisa želatiin ja sega või mikserda korralikult läbi. Kalla vormi ja aseta vähemalt 5-6 tunniks  külmkappi. Kaunista sidruniviilude või kooreribadega.

This entry was posted in Magustoidud and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *