Ahjukartulid e. kaks kartulit ja muud

Täna tundsin, et on vaja midagi head aga samas kerget ja kiiret. Loomulikult on niisama ahjukartul ka väga maitsev, kuid siis meenus mulle Nigella ampsudest üks retseptike. Olen seda ka varem erinevates variatsioonides teinud aga tänane on minu lemmik. Originaalis ei kasutatud peekonit aga kuna ma olen suur liha sõber, siis jäi muidu midagi puudu. Samuti oli tolles retseptis kartulid pooleks, kuid minu jaoks jäi see natukene liiga magusaks, eriti kuna retseptis ei kasutata soola – juust peaks andma piisava soolahulga.

Ahjukartulid
(Originaalretsept saatest “Nigella Bites”)

1 maguskartul
5-6 tavalist kartulit
1 paprika
3 küüslauguküünt
100 g õhukeselt viilutatud peekonit
100 g riivitud juustu
oliivõli

Kuumuta ahi 190 kraadini.
Pese ja koori kartulid ning lõika umbes 2×2 cm suurusteks tükkideks. Pese ja puhasta paprika ning lõika see samuti tükkideks. Koori küüslauguküüned.
Laota kartulid ja paprika küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning purusta küüslauk ja puista üle kartulite. Piserda peale õli. Pista ahju ja küpseta kuni kartuli servakesed hakkavad õrnalt pruunikat jumet omandama.
Seejärel laota kartulitele peekoniviilud ja juust. Küpseta kuni juust on pealt kenasti kuldpruun.
Serveeri värske salatiga.

This entry was posted in Praad, Soolased toidud and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *