Gaskoonlase unistus küüslaugu hõnguliste aedviljadega

Ma päris tõsiselt ei saa aru, kuhu see aeg kaob. Alles oli suve keskpaik ja järsku hakkab september otsa saama. Kui peaks kokku võtma, et mida ma selle aja jooksul teinud olen, siis ega ei oskagi kohe midagi öelda. Võibolla iseloomustaks seda aega kõige paremini – iga nädalavahetus lennus (ei ma ei ole veel lendama õppinud, pean pigem silmas kodust väljas ja sõitmas kuhugile) ja nädala sees pidev hakkimine/hautamine/kupatamine/keetmine/kuumutamine jne., et täita lõputut purkide rodu hea ja paremaga. Hetkel olen sellest kõigest veel liialt tüdinenud, et retsepte kirja panna ja purgipilte jagada, küllap sellega saan hiljem tegeleda.

Oma rännakutest pole mul samuti oluliselt pilte ette näidata, välja arvatud üks pisitilluke majakas Peipsi ääres.

Nüüd aga üks mõnus sügisetoonides roog.

Gaskoonlase unistus
(Originaalretsept pärineb lehelt Toidutare)

1 korralik sea sisefilee
50 g õhukeselt viilutatud salaamit
1 suur tomat
soola, pipart
oliivõli

Lõika filee risti pidi pooleks ja pruunista need kuumal pannil igalt küljelt. Seejärel tõsta kõrvale taldrikule jahtuma. Lõika filee sisse sügavad sälgud umbes iga 1 cm tagant ja ole ettevaatlik, et sa läbi ei lõikaks. Raputa peale soola ja pipart. Tõsta liha ahjuvormi ja torka igasse sälku poolik tomativiil ja salaami viil (kui liiga suure läbimõõduga salaami on, siis voldi see pooleks). Kalla ahjuvormi põhja 1-2 dl vett ja küpseta 180 kraadi juures, kuni liha on pehme. Serveeri.

Küüslaugu hõngulised aedviljad

3 suurt porgandit
2 paprikat
3 sibulat
3 küüslaugu küünt
soola, pipart
oliivõli ja võid

Koori porgandid, sibulad ja küüslaugu küüned. Lõika porgandid ja paprika kangideks. Tükelda sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta pann ja pane sinna törts oliivõli ning umbes supilusikatäis võid. Pruunista sibulad ja küüslauk. Kui sibul ilusti läbipaistva tooni omandanud, siis lisa porgandi ja paprika kangid. Maitsesta soola ja pipraga, ning prae kuni aedviljad on saavutanud sulle sobiva pehmuse (minule meeldib veidi hamba all krõmpsuv porgand). Serveerides võid peale raputada tüümiani, basiilikut vms. ürte.

This entry was posted in Praad, Soolased toidud, Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *