Pelmeenivorm

Minu lemmik pelmeenideks läbi aegade olid “Säästupelmeenid”, mida mingi vahe müüdi. Need olid võrratu maitsega, mis sellest, et väga liha ei sisaldanud. Tudengi aegadel sai ikka nii mõnigi õhtu seltskonnaga neid praetud ja söödud.Kahjuks nende müümine/tootmine on lõpetatud ja seega olen lootusrikalt proovinud erinevaid teisi odavama otsa pelmeene, et leida kas mõni neist võiks sarnane olla. Sedakorda ostsin siis 2 euroga 2 kilose koti pelmeene. Esimese poole tegime niisama aurutatult aga kuna maitse oli ikkagi viletsamast viletsam, siis tuli teise poole jaoks veidi vaeva näha ja leiutada mingi muu moodus neid süüa.

Pelmeenivorm

800g pelmeene
1 suur paprika
1 suur sibul
75g spinatilehti
3 muna
1dl hapukoort
100g riivjuustu
soola, pipart

Tükelda paprika ja sibul, ning pruunista need pannil võis.
Pane pelmeenid ahjuvormi põhja, viska sinna peale paprika, sibul ja spinatilehed. Löö eraldi kausis lahti muna ja lisa hapukoort, soola ning pipart. Vala munasegu pelmeenidele. Raputa peale riivjuustu.
Küpseta 190 kraadises ahjus, kuni juust on pealt kenasti kuldse jume omandanud.

Serveeri värske salatiga.

This entry was posted in Praad, Soolased toidud and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *