Pilaff ehk Plov

Pilaff on üks toit, mida meie peres on aastaid tehtud. Lapsena ma riisi ei armastanud ja seega ei ole mul just eriti helged mälestused selle roaga.  Mäletan, kuidas istusin tundide viisi taldriku taga, et suruda omale kulbitäit pilaffi sisse, kuna järele ei tohtinud ju jätta ja toidu minema viskamine ei tulnud kõneallagi.

Nüüdseks olen õppinud riisi sööma ja isegi armastama, kuid klassikaline pilaff ei ole siiani üks minu lemmikuid. Viimastel kordadel, kui ma seda olen teinud, siis olen püüdnud erinevate maitsetega katsetada, et saavutada tasakaal pilaffi ja minu maitsemeele vahel. Tulemuseks ongi järgnev retsept, mille võin peaaegu heaks kiita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pilaff

500g seljata kanakintse
3 suurt porgandit
1 suur õun
2x125g riisi
2 sibulat
3 küüslauguküünt
oliivõli
soola, suhkrut, pipart
köömneid
suitsutatud paprikapulbrit
ketsupit
tomatipastat

Valmistamine:
Eemalda kintsust kont ja tükelda liha väikesteks tükkideks. Koori ja riivi porgandid ning õun. Koori ja tükelda sibul ning küüslaugu küüned.
Pane riis keema ja keeda pakil oleva juhendi järgi pehmeks – kurna ja jäta kaane all potti.
Aja pann kuumaks pane sinna sorts oliivõli ning pruunista sibula- ja küüslaugutükid. Kui need on mõnusa karamellise konsistensi saavutanud, lisa porgand, õun ja kanatükid. Vala peale ka sorts vett ning hauta 5 minutit kaane all.
Lisa pannile tomatipasta ja 5sl ketsupit ning maitsesta köömente, soola, suhkru, paprikapulbri ja pipraga. Hauta segu veel 5 minutit.
Pane riisipott tulele ning vala porgandi-kana segu peale ja sega kuni kõik muutub kenasti ühtlaselt punaseks.
Serveeri koos mõnusa rohelise salatiga.

This entry was posted in Soolased toidud and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Pilaff ehk Plov

  1. Terje says:

    kui palju on sorts vett?Mulle on kogused väga olulised.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *