Sloppy Joes

Olen ammu tahtnud proovida seda Ameerikalikku alternatiivi tavalisele hamburgerile, kuid siiani ei olnud tegudeni jõudnud.

Sloppy Joes’i leiutas Joe nimeline kokk ühes Iowa kohvikus, lisades tavalisele hakkliha võileivale ketsupit. Ei ole ühte ja kindlat Sloppy Joes retsepti, iga kokk võib sellele oma lihvi anda erinevate maitseainetega. Põhikomponendid on aga alati samad – hamburgeri saiad, hakkliha, magus tomatikaste või ketsup, sibul, äädikas, sinep, suhkur ja sool. Ülejäänu on juba sinu enda teha. Serveeritakse neid traditsiooniliselt kartulikrõpsudega, kuid võib ka salatiga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sloppy Joes
(Algne retsept: http://tearsamonet.com/ ja http://thepioneerwoman.com/)

4 suurt hamburgerisaia
400 g veisehakkliha
3 väikest sibulat
1/2 paprikat
1/2 selleri vart
200 g purustatud tomateid
3 sl ketsupit
sorts äädikat
2 sl sinepit
1/2 tl köömneid
1 ribimaitseline puljongikuubik
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
1 sl suhkrut
soola, pipart

Valmistamine:
Tükelda sibul, paprika ja seller.
Lao hamburgeri saia poolikud ahjuplaadile ja pane ahi sooja.
Prae sibula tükid sortsu oliivõliga pehmeks ja kuldseks. Lisa hakkliha ja kuumuta, kui see on kenasti läbi küpsenud, siis lisa paprika, seller, purustatud tomatid ja ketsup. Lase segul kaane all haududa 5 minutit ja lisa maitseained. Hauta veel umbes 10 minutit, vajadusel lisa sorts vett.
Kuni segu panni peal haudub pista saiad kuuma ahju ning lase nad meeldivalt pruuniks ja kenasti soojaks. Kuumas ahjus läheb see suhteliselt kiiresti, seega ole valvas, et kõrbema ei läheks.
Kui mõlemad on valmis, siis tõsta segu saiapoolikule ja vaiuta teine pool peale. Serveeri koheselt.

This entry was posted in Soolased toidud and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *