Koorekastmes liharullid peekonimundris spargliga

See nimi kõlab päris uhkelt, kas pole?

Lapsena käisin ma pidevalt ringi ja nõudsin kogu aeg “kala-kala-kala”, mis tegelikult tähendas siis seda, et ma soovisin liha saada. Liharullid on üks mu eredamaid toidumälestusi lapsepõlvest. Seega otsustasin kombineerida midagi sellist mõnusat ja kodust nagu liharullid, uue ja huvitavaga nagu peekonimundris spargel.

Üldiselt tehakse liharulle küll loomalihast aga minule meelib ka sealiha variant. Täidisena olen proovinud erinevaid ideid alates seentest ja fetajuustust, kuni tomati ja basiilikuni välja aga klassikaline kombinatsioon meeldib mulle kõige enam.

Koorekastmes liharullid

1 kg sealihafileed
2 keskmise suurusega porgandit
3 hapukurki
1-2 keskmist sibulat
1 pk toorsuitsupeekonit
4 dl vahukoort
soola, pipart
kastmepaksendajat

Valmistamine:
Koori ja keeda porgandid pehmeks. Tükelda porgand ja kurk pisikesteks peenikesteks kangideks. Lõigu peekon ribadeks ja haki sibul peeneks.
Lõigu liha umbes 2 cm paksusteks lõikudeks ja haamerda õhukeseks. Raputa igale lihaviilule natuke soola ja pipart. Pane peale porgandit, sibulat, peekonit ja kurki ning keera see hoolikalt rulli (voltides rulli otsad sisse poole) nõnda, et täidis välja ei pääseks. Keera rulli ümber niiti (vaata hoolikalt, et see kannataks kuumust) ja jäta kindlasti niidiots omale kättesaadavasse kohta. Toimi nõnda kõigi lihaviiludega.
Kuumuta pann oliivõliga ja lao liharullid pannile. Pruunista, kuni rullid on omandanud kena pruunika jume. Seejärel lao nad potti ja lisa 4 dl vett. Jäta pott keskmisel kuumusel hauduma nii umbes tunniks.
Seejärel tõsta liharullid vee seest välja kaussi või taldrikule. Sega vahukoor lihakeeduvee hulka ja lase keema tõusta. Vajadusel lisa kastmepaksendajat, et saavutada soovitud paksus. Tõsta liharullid kastme sisse tagasi, keera pliit välja ja jäta nad kaane alla hauduma nii 15 minutiks.
Lihtne kas pole? 🙂

Peekonimundris spargel
(Originaalretsept Nami-Namist)

sparglit
toorsuitsu peekoniviile

Valmistamine: Võta ühepalju sparglikepikesi ja peekoni viile (väga pikad peekoniviilud võib lõigata pooleks). Lõigu spargli alumised otsad ära ja/või koori need. Keera peekoniviil spargli ümber ja lao nad ahjuplaadile. Piserda peale oliivõli. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta seni, kui peekon tõmbab ilusaks pruuniks ja krõbedaks. Serveeri koheselt.

Ja täpselt nõnda palju sparglit jäi alles, kui näljased lõpetanud olid.

This entry was posted in Praad, Soolased toidud and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *