Aedvilja-hakkliha täidisega tortillad

Eelmine nädal leidsin poest tortillade sooduka ja loomulikult ostsin pakikese, kuna enamasti on need suhteliselt kallid. Sellest ajast saati olen otsinud uut ja huvitavat ideed nende tegemiseks. Eile leidsin toidublogisid lapates “Aet köögis” blogist mõnusa aedviljase tortilla retsepti, mis peaaegu koheselt Pavlovi refleksi käivitas. 😉

Mõeldud tehtud, käisin täna poes ja hankisin komponendid ning asusin vaaritama. Ma pean tunnistama, et ei suuda oma vigadest õppida ja nõnda suutsin ma unustada ennast arvuti taha ning tortillad läksid seeva veidi pruunimaks, kui algselt plaanitud. Samas midagi hullu sel korral ei juhtunud (kunagi suutsin ma juustusaiad ära söestada ahjus o_O) ja kokku sai väga mõnus, tõeliselt kõhtutäitev, aedviljane amps.

Aedvilja-hakkliha täidisega tortillad
(Originaalretsept pärineb “Aet köögis” toidublogist)

6 tortillat
oliivõli
ca 500 g (delikatess) veisehakkliha
meresoola
purustatud musta pipart
3 porgandit
1 paprika
2 sibulat
5 küüslauguküünt
peotäis mungoa idandeid
1 keskmine suvikõrvitsat
2-3 sl tomatipastat
1 pk magushaput kastet

Tükelda porgand, suvikõrvits ja paprika peenikesteks kangideks. Tükelda sibul ja purusta küüslauk. Kuumuta pann koos veidi oliivõliga ja pruunista sibul ning küüslauk. 4-5 minuti pärast lisa porgand, paprika ja suvikõrvits, seejärel veisehakkliha. Sega kuni hakkliha on kenasti halliks tõmmanud ja maitsesta soola-pipraga. Sega juurde magushapu kaste, tomatipasta ja idandid.
Tõsta valmis segu tortilladele ja keera need kenasti rulli (kinnitamiseks võib kasutada hambaorki). Määri tortillad pealt õliga ja küpseta 200 kraadises ahjus kuni pealt kenasti kuldpruunid (mitte nii pruunid, kui piltidel :P). Serveeri koos värske salatiga.

This entry was posted in Praad, Soolased toidud and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *