Kana-kaerahelbekotletid spinati-riisiga

Aknataga on kenasti roheliseks läinud ja seega mõtlesin ka oma toidulauda veidi selle värviga kaunistada. Olen küll mõned korrad ostnud Rimist spinati-riisi, kuid sinna on enamasti liiga palju soola uhatud ja seega ei istu mulle kuidagi. Isetehtud spinati-riis oli aga väga mõnus, lahe ja mis veel enam kelmikalt erkroheline.

Lisades pudrule veel õhulised kana-kaerahelbe kotletid ja saigi kokku kerge kevadine õhtusöök.

Kaerahelbe-kana kotletid
(Originaalretsept “Toidutarest“)

600 g kanahakkliha
1 tk keskmine sibul
2 dl kaerahelbed
1 tk muna
1 tk munakollane
2 dl vesi
sool, must pipar
õli praadimiseks

Valmistamine:
Pane kaerahelbed 10-15 minutiks sooja vette ligunema. Koori ja tükelda või purusta köögikombainis sibul. Kalla kaerahelbed peenikesse sõela ning pressi sealt üleliigne vesi välja. Sega omavahel kokku hakkliha, kaerahelbed, muna, munakollane, sibul, sool ja pipar.
Kuumuta pannil õli ja tõsta taigen väikeste pätsikestena pannile. Pruunista mõlemalt küljelt.

Spinati-riis

500 g riisi
200 g külmutatud purustatud spinatit
1/2 tl soola

Keeda riis pakil oleva õpetuse järgi pehmeks ning kurna.
Keeda veekeetjaga 4-5 dl vett ja kalla see külmutatud spinatile. Pane kausi peale taldrik ja jäta sulama. Kalla spinat peenikesse sõela ja suru välja üleliigne vesi.
Sega riis, spinat ja sool kokku.

This entry was posted in Praad, Soolased toidud and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *