Võsavillemi unistus

Mõned aastad tagasi käisin Kaalujälgijate rühmas ja ostsin sealt ka mitmeid nende kokaraamatuid. Paljud retseptid tundusid minu jaoks küll veidi kahtlase väärtusega ja maitsetud, kuid samas oli neid ka päris toredaid ja huvitavaid retsepte, millest osa kasutan siiani.

Võsavillemi roog oli üks esimesi toite mida ma neist raamatutest katsetasin, see võlus mind koheselt oma seene-sinepi-hapukoore kombinatsiooniga. Lisaks oli erinevalt paljudele teistele retseptidele, selles ka veidi liha.

Võsavillemi unistus
(Originaalretsept pärineb raamatust “Kaalujälgijate koduköögi retseptid”)

400 g taist sealiha
250 g pruune shampinjone
2 suurt sibulat
1/2-1 tuubi magusat sinepit või 1/4-1/2 tuubi tulist sinepit
3 dl vett
4 dl 10% hapukoort
puljongikuubikut (nt. ribimaitseline), suhkrut, soola
sorts õli praadimiseks
kastmepaksendajat

Tükelda shampinjonid, sibul ja sealiha. Pruunista sibul ja shampinonid ning kalla need potti, kuhu lisa vett ja jäta väikesel kuumusel hauduma. Pruunista sealiha pannil ja vala seente juurde. Lisa puljongikuubik. Sega hapukoor sinepiga ning vala potti. Maitsesta vajadusel suhkru ja soolaga ning lase keema tõusta. Vajadusel lisa kastmepaksendajat.

Serveerida võib värske kartuli ja salatikuhjaga. 🙂

This entry was posted in Kaste, Soolased toidud and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *