Pisilaste sushiõhtu

Eelmisel kokkusaamisel arutasime, et peaks hakkama veidikene varieerima meie ürituste menüüd ja katsetama erinevate maade toite. Loomulikult esimese asjana tuli kõigile meelde ei midagi muud kui sushi. Nõnda me siis eile selle tegemise ette võtsimegi.

Kui pisikesed äpardused põhjakõrbenud riisiga välja arvata, siis läks see päris libedalt ja tulemus sai maitsev ja kena. Eilse õhtu staarid olid meie isiklikud sushimeistrid Pinto ja Sindrinahk, kes kahepeale vormisid kokku 35 rulli sushit.

Kui Te nüüd arvate, et see 35 rulli oli mõeldud terve rügemendi või vähemalt 10-20 inimese söötmiseks, siis eksite – sööjaid oli vaid 6. Lõppkokkuvõttes peab tõdema, et asjade kokkuostmisel sai väheke üle pingutatud, kuid raisku ei lähe midagi – üleliigsed rullid said kenasti kokku ja kaasa pakitud, et ka ülejäänud pereliikmed saaksid nautida.

Sushi pisilaste moodi
(ehk mida me sushi sisse panime)

norilehed
pudruriis
sushi äädikas
suhkur
sool
röstitud seesamiseemned

suitsulõhe
suitsuangerjas
soolatud lõhe
meremari
vähisabad
krevetid
lumekrabi

toorsuitsusink
suitsukana
Atleet juust
Emmentali juust

kurk
marineeritud kurk
tomat
avokaado
jääsalat

toorjuust

Sellest, kuidas sushi vormimine täpsemalt käib, järgnevalt..

Pinto polnud ka häbelik ja lasi mul klõpsida mõned pildid sushi tegemise protseduurist. Kõige keerulisem osa on väidetavalt riisi keetmine, pesemine ja maitsestamine. Tüütu on loomulikult ka erinevate komponentide tükeldamine, edasi aga on nagu maitsva puzzle kokku panek. Laota 2/3 norilehe ulatuses riisi ja patsuta see kinni. Riisise serva peale lao täidise komponendid täpselt sellises valikus, nagu sulle kõige enam maitseb. Edasi keera riisine osa rulli, niisuta ilma riisita norilehe osa ja rulli lõpuni. Lihtne, kas pole? Katsuge seda 15-20 korda jutti teha. 😛

This entry was posted in Näksimiseks, Soolased toidud and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *