Suvikõrvitsa-sidrunikook

Viimati tegin seda kooki äia juubeliks ja võeti suurte ovatsioonide saatel vastu igatahes. Naissoost sugulased tormasid retsepti nõudma ja ei jäänud enne rahule, kui ma mälu järgi neile miskit kirja panin.

Täna tuli vastupandamatu soov midagi sellist kerget ja magusat meisterdada ning nõnda see koogike ahju rändasgi. 😀

Suvikõrvitsa-sidrunikook
(Originaalretsept pärineb Toidutarest ja BBC Good Food)

200 g võid
2 tk sidrunit
150 g suhkrut
3 tk muna
300 g suvikõrvitsat
2 tl mooniseemneid
200 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

200 g toorjuustu
50 g võid
85 g tuhksuhkrut (võib ka tavalist suhkrut kasutada)

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Riivi kahe sidruni koor ja pigista välja mahl.
Vahusta toasoe või suhkruga, seejärel lisa üks haaval munad, suvikõrvits, 1 tl mooniseemned ja 1,5 sidruni koor (järelejääva poole vajad kattele). Lisa 1 spl sidrunimahla, küpsetuspulbriga segatud jahu ja näpuotsatäis soola. Tõsta segu 24 cm-se läbimõõduga vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.

Katte jaoks klopi kreemjaks massiks (toasoojad) toorjuust, või, tuhksuhkur, 3 spl sidrunimahla ning kata saadud kreemiga jahtunud kook. Kaunista mooniseemnete ja sidrunikoore ribadega.

This entry was posted in Kook, Magustoidud and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Suvikõrvitsa-sidrunikook

  1. DAMARIS says:

    great. what kind of cheese do you use?

Leave a Reply to DAMARIS Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *