Ahjuomlett

Ma arvan, et pea kõigile tuttav olukord, kus külmkappis leidub paar viinerit, tükike juust, natuke maitserohelist, mõned munad ja veel ühtteist ülejääke. Neist kõigist saab kokku panna kiire ja maitsva õhtusöögi või hommikusöögi. Panen siinkohal retsepti kirja, mille mina külmkapist leidsin. Alati võib midagi ära jätta ja midagi juurde lisada, täpselt oma varudele vastavalt.

Ahjuomlett

6 suurt muna
3 dl jahu
3 sl hapukoort
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
5-6 viinerit
7-8 shampinjoni
75 g juustu
peotäis spinatilehti
rohelisi sibulapealseid
suitsutatud paprikapulber

Valmistamine:
Pane suurde kaussi munad, jahu, hapukoor, küpsetuspulber ja sool. Sega need mikseriga ühtlaseks. Vajadusel lisa kas veel hapukoort või veel jahu, kui tainas on liiga vedel või liiga paks. Tükelda, riivi, lõigu sisse minevad asjad ja sega need taignasse. Laota ahjuplaadile küpsetuspaber ja vala tainas sinna peale. Raputa peale natukene suitsutatud paprika pulbrit. Küpseta 180 kraadises ahjus, kuni omlett omandab kuldse jume. Serveeri koheselt.

This entry was posted in Soolased toidud and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *